lauantai 9. kesäkuuta 2012

Pirjon Pakarilla hymyillään

Näin Pikkuusen Häjympien Pitojen viimeisenä päivänä on hyvä hetki kysellä hieman yhteistyökumppanimme Pirjon Pakarin kuulumisia. Haastattelin Pirjon Pakarista yrittäjä Hannu Malmivaaraa sekä Nina Uittoa.

Ensimmäisenä tietenkin kysyin jo legendaariseksi muodostuneen kysymyksen "miltä nyt tuntuu?", kuten jokaisen ison urakan jälkeen on tapana. Nina ja Hannu olivat hyvin tyytyväisellä ja onnistuneella mielellä. Nina kertoi ensimmäisen päivän olleen rankin, koska silloin pystytettiin kahvila aivan tyhjästä ja kaikki oli uutta. Piti murehtia, että onhan kaikki matkassa ja miettiä, miten käytännön asiat pystytään järjestämään tällaisissa erityisolosuhteissa. Sähkö tulee kahvilatelttaan, mutta lähin viemäri on toisessa päässä Senaatintoria ja lähin puhtaan veden piste muutaman teltan päässä.

Erityisolosuhteista huolimatta kaikki on sujunut oikein mainiosti, vaikka Pirjon Pakarilla ei ole aikaisempaa kokemusta vastaavan ulkoilmakahvilan pyörittämisestä. Oman jännittävän lisän luo tietenkin sää, joka vaihtelee täällä Suomessa nopeammin kuin liikennevalot. On aina riski lähteä ulkona järjestettäviin tapahtumiin, mutta tällä kertaa se kannatti. Sää on suosinut melko mukavasti, vaikka tänään joutuukin välillä suojautumaan sateenvarjon alle.

Kun kysyin, kuinka yhteistyö opiskelijoiden ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulun kanssa on sujunut, sain vastaukseksi leveän hymyn molempien kasvoilta. Hannu kehuu koko kahvilaa, mutta opiskelijoiden hän kertoo olevan "vieläkin parempia". Ja niinhän se on, opiskelijat ovat tehneet ison työn kahvilan eteen. Mahtavaa, että opiskelijat jaksavat edelleen hymyillä tiskin takana, vaikka päivät ovat olleet rankkoja. Ninan mielestä opiskelijoiden kanssa on kiva tehdä yhteistyötä, kun kahvilaan on panostettu paljon ja kaikki asiat on huolellisesti suunniteltu. "Välillä tuntuu siltä, että olen ollut enemmän tiellä kuin apuna" Nina naurahtaa.

Pirjon Pakarin päätavoite oli saada huomiota ja tulla huomatuksi, varsinkin kun viikko sitten avattiin uusi leipomo Nurmijärvelle. Uusi Nurmijärven leipomo pyörii jo varsin mukavasti ja ihmiset ovat ottaneet Pirjon Pakarin tuotteet innolla vastaan. Asiakaskontakteja on ollut toistakymmentä tuhatta, mikä varmasti vaikuttaa siihen, että Pirjon Pakarin leivät alkavat katoamaan markettien hyllyistä heti ensi viikosta eteenpäin, kun leivät saadaan pääkaupunkiseudun marketteihin myyntiin.

Ja mikä parasta, toisen vuosikurssin restonomiopiskelijoiden suunnittelemat voileivät, joita kahvilassa tarjotaan, jäävät elämään Pirjon Pakarille. Jatkossa omaa suosikkileipäänsä voi käydä maistelemassa Pirjon Pakarin kahviloissa.


- Veera -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti