perjantai 8. kesäkuuta 2012

Leipomoos Nurmijärvellä!

Pääsin ku pääsinki sinne Nurmijärvelle tänään. Huristeltihin Pirjon Pakarin autolla sinne yhrentoista mais ja tässä pikkuusen kuvia ja flikkojen ajatuksia smuutieesta ja leivistä!


Smuutieitahan meillä oli neliää eri makua, mansikka-minttu, mango, mustikka-pellava ja karviainen. Kysyyn flikkojen ehrotonta kesän lempparismuutieta ja yhtehen äänehen ne sanoo,  jotta karviaanen on parasta.


Flikat suositteli muillekki smuutien tekemistä, valamistuuhan se heleposti kotonaki. Ku raaka-ainehet saa näin kesääsi melekehen omasta maasta. Jos sellaanen on. "Heleppua, herkullista ja terveellistä" toteavat flikat yhtehen äänehen naraen. Iloosta tuntu olevan meininki Nurmijärvellä. Aiva rupes ittiäki naurattamahan ;)


Leivistä lemppareeksi mainittihin lohi, kasvissyöjän veheriäänen johon tuloo pestoa ja tomaattia.  Häjyys piroos lanseerattu Helsinki 200-juhulaleipä sai flikoolta kehut, käy kuulemma hyvin kalan kans. Joten käykää ny omanna noutamas Senaatintorilta.


Leipomotyö on tietystikki raskasta, aamuvarahalla pitää herätä. Ensimmääsenä aamuna herätys oli jo kolomelta yöllä. Leipomahan alettihin aamulla puoli viiren mais. Huh huh, kyllä flikat on hyvin jaksanu. Ja silti ne päivän päälle jaksaa vielä nauraa. Loppua kohoren tietysti vähä helepottaa, enää ei tarttenu aiva nuon ajoos mennä, jotta sai nukkua pikkuusen pirempähän. Leipiä täytettihin ensimmääsenä päivänä nuon parituhatta kipalesta. Neljäsataa kutaki sorttia. Kyllä siinä varmahan hetken aikaa filajaa Pirjon Pakarin limput silimis.


Lopuuksi vielä kysyyn, jotta kumpi on ollu mukavempaa : olla leipomos vai torikaffilas. Kehuja sai kummakki. Näköö siinä koko prosessin ja nämä flikathan tietää muuten sitte kaiken mitä asiakkaat kysyy kaffilas.


Ei voi muuta sanua ku jotta, on nua vaan reippahia flikkoja. Kyllä ei tuohon moni pysty.

Lopuuksi vielä vähä esivalmisteltihin huomista päivää.-Iina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti